18.10.2017 18:37

mas

sms

smo

Komunitní centrum z bývalé prodejny masa - finančně podpořeno

Typ: ostatní | Aktuality
Komunitní centrum z bývalé prodejny masa - finančně podpořeno 2V rámci dotačního programu Podpora obnovy a rozvoje venkova Moravskoslezského kraje 2017 jsme podali žádost o dotaci na změnu využití bývalé prodejny masa. Získaná dotace ve výši 300.000,-Kč je velkým přínosem do rozpočtu obce. Hlavním cílem projektu je vytvoření zázemí pro místní kluby a spolky. Komunitní centrum, které budou moct využívat dle svých představ, podpoří jejich soudržnost, umožní další aktivity, vytvoří skutečnou oporu pro jejich činnost.

Prodejna potravin byla postavena v 70. letech. V prostornější části budovy je nyní prodejna potravin, druhá část (má samostatný vchod) byla prodejna masa. Do této části budovy se takřka po celou dobu neinvestovalo. Tomu odpovídá stav vybavení, jeho vzhledové i funkční uzpůsobení.

Jednotlivé kroky projektu jsou navrženy tak, aby tyto prostory byly beze zbytku využity jako zázemí pro neziskové organizace, které bohužel momentálně nemají vlastní klubovny. Nové zázemí umožní členům, ale i dalším zájemcům z řad občanů, pořádat různé akce s mnohem širší tématikou než tomu bylo doposud.

Informace o dotacích

Vytvořeno: 18. 3. 2017