26.3.2019 01:23

Rozhodnutí o uzávěře účelové komunikace

Typ: ostatní
Vážení spoluobčané,
vzhledem k celkové uzávěře z důvodu opravy silnice III/4654 úsek Zbyslavice – Olbramice a nerespektování řidičů nařízené objízdné trasy přes obce Čavisov, Dolní Lhota, Vřesina, Klimkovice, vydává obec rozhodnutí o uzavření úseku (ostatní komunikace) kolem „skály“ směr Olbramice a opačně.

Tato cesta není ani veřejnou silnicí, ani místní komunikací, je to pouze účelová komunikace určená pro cykloturistiku a pěší a je vedena jako ostatní komunikace. V žádném případě nemůže v době oprav sloužit jako náhrada za silnici III. třídy směrem na Olbramice a opačně. Provoz v tomto úseku je zcela nekontrolovatelný. Tímto rozhodnutím chceme předejít jednak další devastaci cyklostezky a také zajistit lepší bezpečnost jak chodcům, cyklistům, tak i samotným řidičům.

Úsek bude s platností od čtvrtku 24. 9. 2015 do odvolání uzavřen ze směru od Zbyslavic i Olbramic. Ze směru od Olbramic bude vjezd povolen pouze majitelům chat a obydlí v lokalitě „u skály“.

Děkujeme za pochopení situace.

Regína Vřeská, starostka

Vytvořeno: 23. 9. 2015