20.9.2018 02:31

14 °C

Den obce Zbyslavice - bude 22.9. 2018 a bude nezapomenutelný

Typ: ostatní | Aktuality
… alespoň to naznačuje program již 4. ročníku zbyslavických slavností. Podtitul akce „dnes jako před 100 lety“ dává tušit atmosféru dne, ale co všechno na návštěvníky bude čekat? Proč stojí za to zapsat si sobotu 22. září do kalendáře?

Pozvánkapozvanka

Hlavní program začne již tradičně ve 14 hodin ve sportovním areálu obce Zbyslavice v sobotu 22. září. I tentokráte jej zahájí děti a žáci z místní mateřské a základní školy pečlivě připravenými vystoupeními. Následovat bude oblíbená podívaná na mažoretkový sport v podání mažoretek ELITÉ. A pro děti si Umělecká agentura LEV připravila hrátky (nejen) s dinosaury. K dispozici jim bude také skákací atrakcesoutěžní stanoviště, tentokrát v duchu První republiky. Pro všechny dětské soutěžící bude samozřejmě připravena odměna. Zpestřením se pak stanou ukázky z parkouru. Umění pohybu a schopnost překonat jakoukoli překážku v okolí bude rozhodně inspirativní.Nbude chybět malování na obličej a balónkování.

K tanci, poslechu ia  zanotování

Hudební program bude letos opravdu pestrý a nebude jen frází, když navnadíme, že na své si přijde každý. Krátce po zahájení se můžeme těšit na dívčí kapelu Good Mates z Klimkovic. Trojice talentovaných dívek si připravila hudební program, který opravdu pohladí po duši. Česko-slovenskou dvojici pánů, kteří mají dar přímo z nebes, už jsme ve Zbyslavicích slyšeli a ohlasy byly tak velké, že na dni obce nesměla chybět. The CELLO Boys a jejich úpravy klasických, filmových či moderních skladeb pro dvě čela zároveň vás prostě ohromí!

Dechovka nesmí chybět. A ani nebude. Na letošní ročník jsme si pozvali Dechový orchestr mladých z Jistebníku. Ale nenechte se mýlit mladistvým názvem. Orchestr byl založen už v roce 1947 a současným členům nechybí zkušenosti, nadání ani profesionální vedení. Z trochu jiného hudebního soudku bude další hudební host – vokálně instrumentální kapela SPEKTRA z Ostravy. Její hudební repertoár je opravdu široký, pop, rock, folk, hity od 70. let až po současnost. A pokud milujete revivaly, poslední bod hudebního programu vás zaručeně potěší. S ABBA Chiquita Revival si můžete zatančit, ale i zazpívat nestárnoucí hity švédské legendy jako S.O.S., Fernando, Mamma Mia, Dancing Queen a další.

Doprovodný program

Dnes jako před 100 lety je podtitul letošního dne obce a tak jistě nepřekvapí, že v rámci doprovodného programu nebudou chybět odkazy na výročí založení ČSR a historie. Minout byste proto neměli jak prezentaci Armády ČR, tak dobovou módní přehlídku nazvanou „Listování v kronice obce“. A jako třešinku jsme si nachystali opravdovou premiéru – po celý rok vznikalo na zbyslavických akcích video, které zachycuje, jak obec Zbyslavice uchovává i inovuje místní tradice a zvyky. Vzniklou video-prezentaci Podoba místních tradic a zvyků ve Zbyslavicích si nesmíte nechat ujít!

K výborné zábavě, hudbě, tanci a společnosti patří i dobré jídlo a pití. Každým rokem spolupracuje obec s místními spolky, kluby a dobrovolníky a pokaždé jsou dobroty bezkonkurenční a nabídka pestřejší. Také čtvrtý ročník dne obec se tak můžete těšit na skvělé občerstvení, sladké, slané, masové i osvěžující. Na čepu nebude chybět vychlazené pivo a za pultem i něco ostřejšího.

Den obce Zbyslavice 2018 bude prostě skvělý, a proto co nejsrdečněji zveme všechny občany, rodáky, přátelé, sousedy i přespolní, aby si užili skvělý program a společně vytvořili nezapomenutelnou atmosféru. A kdyby nám náhodou pršelo, celý program se přesouvá do obecního domu Zbyslavice.

Den obce Zbyslavice – sobota 22. září 2018 sportovní areál obce od 14 hodin.

Těšíme se Vás!

Za všechny opořadatelé a organizátory Regína Vřeská, starostka obce