Obec Zbyslavice
Zbyslavice

Obec Zbyslavice se zapojila do projektu REMOBIL

obrázek

Vyprázdněte své šuplíky - pomůžete přírodě i lidem
Snadná možnost zbavit se svých starých a nepotřebných telefonů včetně příslušenství ze svých domácností či kancelářeBox bude také pro Vás připraven na Vánočním jarmarku dne 30. listopadu 2019.
Sběr bude nadále probíhat od 1. 12. 2019 až do 30. 6. 2020, abyste mohli smysluplně odložit starý mobilní telefon.
Box bude umístěn v prostorách obecního úřadu k dispozici v úředních hodinách.

Vyprázdněte své šuplíky - pomůžete přírodě i lidem mobily

Snadná možnost zbavit se svých starých a nepotřebných telefonů včetně příslušenství ze svých domácností či kanceláře

Nezisková organizace Remobile se zaměřuje na sběr starých a nepotřebných mobilních telefonů z domácností, lze ale odevzdat i firemní telefony nebo další příslušenství.

Mobilní telefony se v České republice téměř vůbec nerecyklují, což má negativní vliv na životní prostředí. Většina nepotřebných telefonů leží nevyužita někde v šuplíku či v krabici. Sběrný projekt v naší obci je připraven tak, abyste s ním minimální práce. Sběrný box na staré mobilní telefony je umístěn na obecním úřadu. Box bude také pro Vás připraven na Vánočním jarmarku dne 30. listopadu 2019.
Sběr bude nadále probíhat od 1. 12. 2019 až do 30. 6. 2020, abyste mohli smysluplně odložit starý mobilní telefon, který byl nahrazen novým modelem nalezeným pod stromečkem.

Box bude umístěn v prostorách obecního úřadu k dispozici v úředních hodinách.

Projekt Remobil v sobě obsahuje hned několik pozitiv:

• Ochrana životního prostředí – recyklací 100 mobilních telefonů, například ušetříme téměř 3 000 litrů pitné vody – více na http://www.remobil.cz
  • RETELA věnuje 10 Kč za každý sebraný mobil Jedličkově ústavu a školám, vizhttp://www.jus.cz/remobil

Mobilní telefony budou demontovány odbornými firmami, které zaměstnávají osoby hendikepované a jinak znevýhodněné.

Životní cyklus movilního telefonu - Animace

Datum vložení: 24. 11. 2019 14:51