Obec Zbyslavice
Obec
Zbyslavice

Sběr použitých stolních olejů a tuků

logo

Zapojte se do sběru už teď a získejte dárek od společnosti OZO zdarma.Každá domácnost, která odevzdá v období
Období sběru. 10/2019 - 04/2020 odevzdat 4 litry použitých olejů tuků
2. Suroviny nutno mít v uzavřených plastových láhvích,po odevzdání obdrží potvrzení a bude zapsán do evidence.
Uzavřenou plastovou láhev s použitým olejem můžete nyní odevzdat přímo na obecním úřadě v úřední dny.
Až budete příště smažit řízky, nezapomeňte, že použitý tuk nepatří do výlevky. Slijte jej do PET láhve a přijďte odevzdat na obecní úřad ve Zbyslavicích. Pomůžete tím sobě i přírodě. Děkujeme, že spolu s námi vytváříte zdravější obec Zbyslavice.

logoPoužité jedlé stolní oleje a tuky

- Zbyslavice ví, jak na to a co za to

Od 1. ledna 2020 bude v naší obci sběrna pro použité oleje. Ukládá nám to vyhláška, ale také chuť nakládat s použitými surovinami ekologicky. Zapojte se do sběru už teď a získejte dárek od společnosti OZO zdarma.

Proč likvidovat jedlé tuky a oleje ekologicky?

Použité potravinové oleje a tuky vylité do odpadu v potrubí tuhnou a snižují tak jeho průchodnost a přispívají ke korozi odpadního potrubí. Použité potravinové tuky jsou navíc zajímavou druhotnou surovinou, která se používá při výrobě metylesteru. Ten se přidává do nafty a jeho uplatnění je také v kosmetickém průmyslu.

Kdy a kde bude sběr probíhat?

Sběrná nádoba firmy OZO Ostravaje umístěna v místnosti u zastávky autobusu. Sběr  probíhal v období říjen až prosinec každou středu od 2 .října. Zpětný odběr těchto surovin musí být v pevně uzavřených PET láhvích. Děkujeme za Vaše podněty.

Uzavřenou plastovou láhev s použitým olejem můžete nyní odevzdat přímo na obecním úřadě v úřední dny.

Co můžete za sběr olejů získat?

Obec získala od firmy OZO Ostrava sponzorský dar ve formě 250 kusů pytlovaného zeminového substrátu k přímému pěstování rostlin, který věnujeme občanům s trvalým bydlištěm v obci Zbyslavic za sběr použitých olejů.

Každá domácnost, která odevzdá v období
 říjen – prosinec 2019 minimálně 4 litry použité suroviny obdrží zdarma zeminový substrát k přímému pěstování rostlin v objemu 18 litrů.

substrátPravidla pro získání dárku za sběr suroviny pro domácnosti ve Zbyslavicích

1. Období sběru. 10-04/2020 odevzdat 4 litry použitých olejů tuků

2. Suroviny nutno mít v uzavřených plastových láhvích,po odevzdání obdrží potvrzení a bude zapsán do evidence

Až budete příště smažit řízky, nezapomeňte, že použitý tuk nepatří do výlevky. Slijte jej do PET láhve a odevzdejte na obecní úřad ve Zbyslavicích. Pomůžete tím sobě i přírodě. Děkujeme, že spolu s námi vytváříte zdravější obec Zbyslavice.

Datum vložení: 4. 12. 2019 9:13
Datum poslední aktualizace: 4. 12. 2019 9:44

Mobilní aplikace

Logo mobilní aplikace