Obec Zbyslavice
Obec
Zbyslavice

Stavba nové školky začala.

stavba školky

Nic nebrání tomu, aby firma intenzivně prováděla stavební práce.
Od 2. 10. 2020, kdy jsme vítězné firmě Ostravské stavby, a.s. předali staveniště, se stavba rozjela. Během několika dnů byly připraveny náhradní prostory pro výuku žáků ze ZŠ a dětí z MŠ v prostorách obecního domu. Poté začaly vydatné deště, kvůli nimž nebylo možné se na pozemky dostat těžkou technikou. Zároveň se ve firmě, která projekt realizuje, dostali pracovníci do karantény v souvislosti s COVID-19. Doufejme, že nepříznivé období jsme přečkali, zaměstnanci firmy jsou už zdrávi, terén pro výkopové práce vyschnul.

Stavba nové školky začala. Nic nebrání tomu, aby firma intenzivně prováděla stavební práce.

V polovině června 2020, přišla zpráva z Ministerstva financí, že obec získala příspěvek ve výši 20 mil. korun na výstavbu nové školky s podmínkou vyčerpat jej v roce 2020, od té doby jsme nepromarnili ani den. Vynaložili jsme maximální úsilí, abychom zvládli celý proces nutný k zahájení a realizaci stavby a z přidělené dotace vyčerpali v roce 2020 co nejvíce.

V současné době máme vysoutěženou zakázku na celou stavbu, tzn. na výstavbu mateřské školy, rekonstrukci celé budovy základní školy a také na vybudování přístupových cest a přilehlého parkoviště. Celý proces soutěže byl časově hodně náročný, nicméně rozhodnutí soutěžit celý projekt jako celek se jeví jako správné řešení.

Od 2. 10. 2020, kdy jsme vítězné firmě Ostravské stavby, a.s. předali staveniště, se stavba rozjela. Během několika dnůbyly připraeny náhradní prostory pro výuku žáků ze ZŠ a dětí z MŠv prostorách obecního domu. Poté začaly vydatné deště, kvůli nimž nebylo možné se na pozemky dostat těžkou technikou. Zároveň se ve firmě, která projekt realizuje, dostali pracovníci do karantény v souvislosti s COVID-19. Doufejme, že nepříznivé období jsme přečkali, zaměstnanci firmy jsou už zdrávi, terén pro výkopové práce vyschnul.

Nyní se již intenzivně pracuje na výstavbě nové budovy školky. A pokud snad podzim přinese deštivé a mrazivé dny, pracovat se bude nepřetržitě. Pracovníci Ostravských staveb budou uvnitř budovy základní školy, čekají je bourací a sanační práce, nová elektroinstalace, odpady, nová zdravotechnika, osekání omítek, otopný systém,… .

Věříme, že práce budou pokračovat bez dalších problémů a už teď se nemůžeme dočkat na nové prostory pro naše děti.

Zpráva ke dni 30. října 2020

c

Datum vložení: 30. 10. 2020 22:26
Datum poslední aktualizace: 31. 10. 2020 22:35